Vše pro vaše zdraví...
+420 731 372 222
CS
Přihlášení

Jak zvýraznit barvy mořských korálů?

Program jak obnovit a zvýraznit přirozené barvy korálů dle Dr. Tima

Dr. Timothy A. Hovanec (Dr. Tim) využil svých odborných znalostí mořské biologie, ekologie a evoluce v rozsáhlém výzkumu nitrifikačních bakterií, které ho dovedly až k získání řady patentů a vyvinutí jedinečného programu, který při dodržení všech pokynů obnoví přirozeně jasné zbarvení vašich korálů.

Použité přípravky:
Dr.Tim´s FIRST DEFENSE (potřebné množství dle velikosti nádrže)
Dr.Tim´s ECO-BALANCE (potřebné množství dle velikosti nádrže)
Nádoba 1 ℓ, (nebo 4 ℓ) a provzdušňování.

Většina mořských korálů pomalu ztrácí své brilantní barvy, protože nedostávají všechny potřebné živiny.
Koráli jsou mořští filtrátoři a běžně pohlcují spoustu bakterií, většinu své výživy získávají z vody. Nicméně kvůli nadměrnému odpěňování a použití UV sterilizátorů obsahuje akvarijní voda často velmi málo potřebných bakterií.
Jednoduchým řešením tohoto vskutku nechtěného problému je dostat živiny zpět do korálů.
Jak toho co nejefektivněji dosáhnout?
Dr.Tim doporučuje k dosažení vysněného cíle použít osvědčenou kombinaci produktů FIRST DEFENSE a ECO-BALANCE.
FIRST DEFENSE obsahuje širokou škálu vitamínů, které budou asimilovat bakterie obsažené v ECO-BALANCE. Pak přidáním tohoto oživeného roztoku ECO-BALANCE do akvarijní vody mohou koráli vstřebat potřebné vitamíny a živiny k obnově své jasné barvy.

Podstatou plánu je příprava naředěných roztoků ECO-BALANCE a FIRST DEFENSE a poskytnutí určitého času bakteriím na začlenění FIRST DEFENSE. Potom se pomalu dávkuje tento roztok do nádrže.

 

Jak na to...

Příprava roztoků:

  • Roztok FIRST DEFENSE – 0,1%. Přidejte 1 mℓ přípravku FIRST DEFENSE na 1 000 mℓ mořské vody (nebo 1 čajovou lžičku na asi 4 litry mořské vody).
  • Roztok ECO-BALANCE – 1,0%. Přidejte 10 mℓ přípravku ECO-BALANCE na 1 000 mℓ mořské vody (nebo 3 polévkové lžíce na asi 4 litry mořské vody).
  • Nalejte mořskou vodu do nádoby a poté do stejné nádoby přidejte FIRST DEFENSE a ECO-BALANCE. Lehce provzdušněte. Toto množství vystačí asi na 2–3 noci. Upozorňujeme, že po 24 hodinách bude mít roztok sladkou vůni a může se trochu zakalit, což je normální.

Jak dávkovat:

Začněte dávkovat na noc asi hodinu před zhasnutím světel. Rychlost dávkování je 1–3 kapky za sekundu (3 až 9 mℓ za minutu). Po třetí noci zastavte dávkování na 1 noc, další dvě noci opět dávkujte, pak zastavte na 7. noc (viz tabulka). Opakujte každý týden. Množství dávky závisí na velikosti nádrže, počtu a typu korálů. Začněte dávkovat pomalu rychlostí 30 až 60 mℓ na 400 litrů a pomalu upravujte na maximum 450 mℓ na 400 litrů. Viditelné výsledky se dostaví za několik týdnů.

POZNÁMKA:
Nikdy nepřidávejte do nádrže normální dávku FIRST DEFENSE ve stejný den, kdy do nádrže přidáte ECO-BALANCE nebo WASTE-AWAY.

 

Aquarium Systems
Kód 62040-0652-11
Skladem